ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της,τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη σκληρή λιτότητα σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Μαδρίτη και το Βουκουρέστι. 

«Τα πρόσωπα που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής

Ένωσης έχουν ξυλοκοπηθεί, δεχθεί κλωτσιές, έχουν δεχθεί επιθέσεις με δακρυγόνα και έχουν τραυματιστεί από σφαίρες από καουτσούκ, σε ένα πλαίσιο χρήσης υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς, για την οποία δεν γίνεται καμία έρευνα και για την οποία δεν επιβάλλονται κυρώσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε στο Λονδίνο.

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. σημειώνει ότι ασκείται βία και κατά δημοσιογράφων -αναφέρει, μάλιστα, το παράδειγμα του Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του από την έκρηξη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης. Παράλληλα, στηλιτεύει «τις αυθαίρετες συλλήψεις και την παρεμπόδιση της πρόσβασης στην ιατρική βοήθεια».

Τα πρόσωπα που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ξυλοκοπηθεί, δεχθεί κλωτσιές, έχουν δεχθεί επιθέσεις με δακρυγόνα και έχουν τραυματιστεί από σφαίρες από καουτσούκ, σε ένα πλαίσιο χρήσης υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς, για την οποία δεν γίνεται καμία έρευνα και για την οποία δεν επιβάλλονται κυρώσεις,

Keywords
Τυχαία Θέματα