Ο νεαρός Τζον Κένεντι θαυμαστής των Ναζί

Το βιβλίο που τιτλοφορείται «Ο Τζον Κένεντι ανάμεσα στους Γερμανούς – Ταξιδιωτικά ημερολόγια και γράμματα 1937 – 1945» είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και όχι μόνο στους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα γράμματα και το ημερολόγιο του «αγαπημένου προέδρου των ΗΠΑ» που χρονολογείται στο 1937 φανερώνουν έναν νεαρό που εκφράζει συμπάθεια προς τους Γερμανούς και το ναζιστικό καθεστώς

που είχε ήδη επιβληθεί στη χώρα.

«Φασισμός;» αναρωτιέται ο Κένεντι και απαντά « Το σωστό πράγμα για τη Γερμανία. Ποια είναι τα κακά του φασισμού σε σύγκριση με εκείνα του κομμουνισμού;».

Σε άλλο σημείο αναφέρει «Οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί, έχουν ενωθεί για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους».

Ωστόσο, στο βιβλίο υπάρχουν και φυλετικές αναφορές και σχόλια του JFK που σίγουρα θα προκαλέσουν ντροπή στο κατεστημένο των ΗΠΑ, καθώς αναφέρει «Οι Σκανδιναβικές φυλές σίγουρα δείχνουν ανώτερες από τις Ρωμαϊκές».

Εκφράζοντας, παράλληλα, τον θαυμασμό του για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά και για το εξοχικό του Χίτλερ δηλώνει ευθαρσώς «Οποιος έχει δει αυτά τα πράγματα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως σε μερικά χρόνια ο Χίλτερ θα αναδυθεί από το μίσος που τον περιτριγυρίζει σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ζήσει ποτέ».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το σχόλιό του, αργότερα για τον νεκρό Αδόλφο Χίτλερ: Η μεγάλη του φιλοδοξία τον έκανε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά υπήρχε κάτι μυστηριώδες πάνω του. Είχε τη «μαγεία» των θρύλων».

Εκείνος πάντως που έχει μείνει αλησμόνητο είναι όταν ο Τζον Κένεντι, ως πρόεδρος των ΗΠΑ στις 26 Ιουνίου του 1963 βρέθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και δήλωσε την αμέριστη αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τη διαλυμένη Γερμανία αναφωνώντας «Είμαι κι εγώ ένας Βερολινέζος».

Keywords
Τυχαία Θέματα