Ο Λούα Λούα συνεχίζει και από τη φυλακή τα …αεροπλανικά.

07:47 1/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Λούα Λούα ήταν ένας έγχρωμος, μελαμψός για την ακρίβεια, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος περισσότερο έγινε γνωστός για τις εναέριες (κωλο)τούμπες κάθε φορά που έβαζε γκολ παρά για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Λούα Λούα αποκαλούσαν και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Όχι επειδή αγόρασε (όταν ήταν εκτός φυλακής

και στις δόξες του, τότε που «όλα τα ‘σφαζε και όλα τα μαχαίρωνε») ποσοστό στον Ολυμπιακό, αλλά λόγω των δύο αρχικών «Λ» στο ονοματεπώνυμό του.

Βέβαια το ορθό θα ήταν Λαυ Λαυ, ήγουν φωνητικά Λαβ Λαβ. Όσο κι αν οι φίλοι, οι υπάλληλοι και οι, με το αζημίωτο, συνέταιροί του, ειδικά στα Μέσα Ενημέρωσης, τον αγαπούσαν, δεν θα ήταν κομψό να τον προσφωνούν «αγάπη, αγάπη», άσε που θα υπήρχαν και παρεξηγήσεις. Γι’ αυτό και κατέληξαν στο προσωνύμιο «Λούα Λούα».

Ήταν ένα κράμα του ζογκλέρ του Ολυμπιακού με τα …ζογκλερικά κόλπα του Λαυρεντίου στο χώρο του επιχειρείν, τα οποία είχαν αφήσει άφωνους τους πάντες και τα οποία, δυστυχώς, τον οδήγησαν στον Κορυδαλλό, στο γνωστό ευαγές ίδρυμα το οποίο ευρίσκεται κοντά στο στάδιο Καραϊσκάκη, η διαχείριση του οποίου, κατά 50%, ανήκει στον Λαυρέντιο.

Τώρα μαθαίνω ότι ο δυστυχής Λούα Λούα κατέφυγε σε ένα νεο …αεροπλανικό. Κατέθεσε, λένε, υπόμνημα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεσή του, στο οποίο υποστηρίζει ότι υπεύθυνος για το σκάνδαλο της Proton Bank δεν είναι αυτός, αλλά ο Βενιζέλος, ο Προβόπουλος, ο Σάλλας και δεν ξέρω ποιοί άλλοι. «Εγώ», λέει, «έδωσα 60-70 εκατ. και αγόρασα τις μετοχές από την Πειραιώς».

Μα, εξ όσων γνωρίζουμε, η κατηγορία που τον βαραίνει δεν είναι γιατί αγόρασε την Proton, αλλά γιατί στη συνέχεια την «έγδυσε» κυριολεκτικά, δανείζοντας παρανόμως και παρατύπως τις προσωπικές του εταιρείες. Δεν κατηγορείται για τα 70 εκατ. που την αγόρασε, αλλά για τα 700 εκατ. που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπεξαίρεσε από αυτήν.

Με απλά λόγια, ο δυστυχής Λαυρέντιος, προφανώς επηρεασμένος από την όσμωσή του με το ποδόσφαιρο, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Φυσικά, υπάρχει και άλλη (μη αθλητική) εξήγηση: Ο δυστυχής Λαυρέντιος, εκτός των άλλων, είναι και θεοσεβούμενος. Ενδέχεται λοιπόν, η ερμηνεία του νέου του …αεροπλανικού, να ανάγεται στις πρώτες ημέρες της Δημιουργίας του κόσμου από τον Ύψιστο. Στην εποχή του Αδάμ και της Εύας. Στο προπατορικό αμάρτημα.

Τότε που η Εύα, όταν έφαγε το μήλο, είπε: «Δεν φταίω εγώ Κύριε, ο όφις με ηπάτησε», ο εστί μεθερμηνευόμενον: «Δεν φταίω εγώ κυρία ανακρίτρια, ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, ο Μιχάλης και κάποια άλλα παιδιά με ηπάτησαν».

Τώρα που το σκέφτομαι, η θεολογική ερμηνεία για το νέο …αεροπλανικό του Λούα Λούα μου φαίνεται πιο σωστή. Και ο λόγος είναι ότι, μέσω αυτής, εξηγείται και η (φροϋδικώς καταπιεστική) πατερική σχέση και η πνευματική καθοδήγηση του δυστυχή Λαυρέντιου από τον θεοσεβέστατο Κυριακίδη, τον φυγόδικο συνέταιρό του -αλήθεια που βρίσκεται αυτή η ψυχή;

Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η θεολογική εξήγηση είναι η αληθής. Οι Χριστιανοί, και ιδιαίτερα οι Ρωμαιοκαθολικοί, γνωρίζουν ότι ο άγιος Λαυρέντιος διδάχθηκε την χριστιανική πίστη, στη Σαραγόσα της Ισπανίας, από τον ελληνικής καταγωγής αρχιδιάκονο Ξυστό! Ο Ξυστός κάποια στιγμή έγινε Πάπας της Ρώμης με το όνομα Sixtius II. Όταν άρχισαν οι διωγμοί, από τον Βαλεριανό, ο Ξυστός εμπιστεύτηκε τα τιμαλφή της εκκλησίας, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και το δισκοπότηρο που χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο, στον Λαυρέντιο, που εν τω μεταξύ είχε γίνει αρχιδιάκονος του Πάπα… Για να μην πολυλογούμε, και να μην ξεφύγουμε από το θέμα, τον μεν Ξυστό οι Ρωμαίοι τον αποκεφάλισαν, τον δε Λαυρέντιο τον έψησαν ζωντανό πάνω σε σιδερένια σχάρα.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν, έστω κάποιοι λίγοι, οίτινες εκστασιάζονται ακόμη από τα ..αεροπλανικά του Λούα Λούα. Και όχι μόνον εκστασιάζονται, αλλά και ανακράζουν «θαύμα θαύμα». Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω γι’ αυτούς είναι μήπως κάποιοι πρόγονοί τους ήταν μεταξύ των τυχερών φτωχών, στους οποίους ο άγιος Λαυρέντιος πρόλαβε, κατά τη χριστιανική παράδοση, να μοιράσει τα τιμαλφή της εκκλησίας για να μην πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων.

Όχι το ιερό δισκοπότηρο δεν το έδωσε. Το φυγάδευσε, λέει ο θρύλος (προς Θεού, όχι ο Ολυμπιακός – Θρύλος) στη Βαλένθια, όπου και φυλάσσεται στον καθεδρικό της ναό…

Keywords
Τυχαία Θέματα