«Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο»

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, τον οποίο πρότεινε ο κ. Γλέζος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, σημαίνει «αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο».

Ορμώμενος από τη θέση αυτή του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως «σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας

κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία».

Όπως αναφέρει, ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει.

Στη συνέντευξή του ο κ. Γλέζος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο και «πρώτον θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν, τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Ερωτηθείς για πιο εισοδηματικό όριο και πάνω θα μπορούσε να επιβληθεί αναγκαστικός δανεισμός, απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες [...] Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα