Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΕΦΥΓΕ, Ο ΒΙΛΑΝΟΒΑ… ΕΜΕΙΝΕ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί παρελθόν για την Μπαρτσελόνα δίνοντας στη θέση του στο μέχρι πρότινος βοηθό του Τίτο Βιλανόβα. Μία κίνηση όχι ασυνήθιστη για τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα.

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανακοίνωσε και επισήμως τη λύση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα χωρίς πάντως να μας κάνει σοφότερους σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στο τέλος.

Εντύπωση

προκάλεσε το γεγονός ότι οι “μπλαουγκράνα” ανακοίνωσαν άμεσα τον αντικαταστάτη του ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Τίτο Βιλανόβα. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γουαρδιόλα,  απόλυτος γνώστης του ποδοσφαίρου που παίζει η Μπαρτσελόνα και κομιστής της ίδιας φιλοσοφίας θεωρήθηκε από τους υπευθύνους του συλλόγου ως ο κατάλληλος άνθρωπος.

Ουσιαστικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης έμεινε πιστοί στη φιλοσοφία της που την θέλει να εμπιστεύεται δικά της παιδιά για τη θέση του προπονητή. Το 2008 ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα που διαδάχθηκε τον Φρανκ Ράικαρντ, τέσσερα χρόνια αργότερα ο Πεπ κάνει στην άκρη για να πάρει τα ηνία ο Βιλανόβα.

Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση έχει τα ρίσκα της. Αλλά στην Μπαρτσελόνα πιστεύουν ότι ο νέος προπονητής, ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια και βαθύς γνώστης της ποδοσφαιρικής τακτικής, θα οδηγήσει το καράβι σε ασφαλή λιμάνια.

Η κληρονομιά που παραλαμβάνει όμως ο Βιλανόβα είναι τεράστια. Στα τέσσερα χρόνια που προπόνηση την Μπαρτσελόνα ο Γκουαρδιόλα κατέκτησε, μεταξύ άλλων, δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα