Ο γητευτής της κιθάρας

Ο Steve Vai, ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της εποχής μας, κάνει μια στάση και στην Αθήνα για να παίξει live στο Fuzz Club. Οι λέξεις «βιρτουόζος» , «ταλαντούχος» και «εντυπωσιακός» δεν φτάνουν για να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του εν λόγω Αμερικάνου κιθαρίστα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 όταν εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank

Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.ά., o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του.

Ποιος είναι ο Steve Vai;

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy. (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός). Ήταν συνολικά 11 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy. Από το 1986 μέχρι μια σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.λπ.).

Είναι ο «εφευρέτης» της 7χορδής ηλεκτρική κιθάρας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa.

Έχει συμμετάσχει στο soundtrack 7 ταινιών και 5 video games.

Έχει 9 προσωπικά solo album και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί από καλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.

Έχει εμφανιστεί ως special guest σε περισσότερα από 40 album καλλιτεχνών (Motorhead, Dream Theater, Eros Rammazotti , Spinal Tal κ.ά).

Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας …εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας. Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε 5 κινηματογραφικές ταινίες.

Τη συναυλία θα ανοίξει, η αμερικανίδα Beverly McClellan.

INFO: Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Π. Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450817. Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ. Προπώληση: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου). Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα