Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ POP ART

Η νέα έκθεση του πολυβραβευμένου καλλιέχνη Στηβ Γιαννακού εγκαινιάστηκε χθες στην γκαλερί ΑΔ στου Ψυρρή.

Ξεκίνησε την πορεία του τη στιγμή ακριβώς που κορυφωνόταν το κίνημα της pop art και έκτοτε βρίσκεται σταθερά σε περίοπτη θέση στη λίστα με τα «τρομερά παιδιά» της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Έπειτα από τη φετινή συμμετοχή του στην έκθεση «Exquisite

Corpses: Drawing and Disfiguration» στο ναό της σύγχρονης τέχνης, το Moma της Νέας Υόρκης, ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, τουλάχιστον μέσω των έργων του που εκτίθενται από χθες Τετάρτη στην γκαλερί ΑΔ στου Ψυρρή.

Σχεδόν προσηλωμένος στην αισθητική των κόμικς και των καρτούν, ο Γιαννακός διακωμωδεί την καθημερινότητα, προκαλεί με την εικονοποιία του, αποδομεί τα σύγχρονα ήθη και έθιμα. Με σημαντικές διακρίσεις στη φαρέτρα του -έχει αποσπάει μεταξύ άλλων το βραβείο Guggenheim  το 1996- και ακόμη σημαντικότερους θαυμαστές -ο φίλος του Ρόι Λιχτενστάιν είχε δηλώσει αφοσιωμένος θιασώτης του έργου του-, ο σημαντικός καλλιτέχνης σαρκάζει με εύληπτο και προσιτό τρόπο μέσω των έργων του πολλές φορές ακόμη κι εκείνα που ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος δεν τολμά ούτε να σκεφτεί.

INFO: Στην Γκαλερί ΑΔ, Παλλάδος 3, Ψυρρή. Διάρκεια έκθεσης έως 03/11.

Keywords
Τυχαία Θέματα