Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ Π. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕ

Αλλαγή φρουράς και επισήμως αναμένεται να γίνει πιθανότατα και αύριο κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο τιμόνι του Συμβουλίου της Επικρατείας ,αλλά και στα ανώτατα κλιμάκια του Αρείου Πάγου.

Βασικός γνώμονας για τις επιλογές των προσώπων σε θέσεις -κλειδιά για την λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας είνια για τον αρμόδιο Υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη ο σεβασμός και η τήρηση στην επετηρίδα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου

της χώρας ύστερα από την αποχώρηση λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας του προκατόχου του και πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου , φέρεται ως ο επικρατέστερος για την θέση του προέδρου του ΣτΕ.

Κατά γενική ομολογία πρόκειται για έναν εξαίρετο και με ήθος δικαστικό λειτουργό, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της Σχολής Δικαστών, ενώ επί χρόνια προήδρευε στο Ε.Τμήμα του ΣτΕ που ασχολείται κυρίως με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα , όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν απόλυτα στη συγκεκριμένη επιλογή, την οποία αναμένεται να προτείνει ο κ. Ρουπακιώτης στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ως επικρατέστεροι για τις τέσσερις κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου φέρονται οι αρεοπαγίτες κ.κ. Σπύρος Ζιάκας, Χαράλαμπος Δημάδης ,Βασίλης Λυκούδης και Βασίλης Φούκας.

Οι τέσσερις ανώτατοι δικαστές θα διαδεχθούν τους αποχωρήσαντες συναδέλφους τους κ.κ.κ Ηλ. Γιαννακάκη,Εμ. Καλούδη,Χαρ. Ζώη και Ελισσάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα