Ο ΑΜΠΑΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

18:00 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στα τέλη του μήνα θα προσπαθήσει να πείσει εκ νέου ο Μαχμούντ Αμπάς την παγκόσμια κοινότητα να ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Το ραντεβού του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα ομιλήσει στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με την ιδιότητα του εκπροσώπου κράτους μη μέλους του ΟΗΕ.

Προς το παρόν εκφράζει την αισιοδοξία του και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ο Μαχμούντ

Αμπάς τόνισε: «Θα πάμε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου για διαβουλεύσεις με τους φίλους μας σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος που ζητά την ένταξη της Παλαιστίνης», για να προσθέσει: «Θα πάμε στον ΟΗΕ για να πούμε ότι είμαστε ένα κράτος που εφαρμόζει την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, για την προστασία των αμάχων σε καιρό πολέμου. Είναι 133 οι χώρες που μας αναγνωρίζουν ως κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, και στις οποίες έχουμε πρεσβείες που φέρουν την παλαιστινιακή σημαία».

Σημειωτέον ότι για να εγκριθεί το ψήφισμα, που αναβαθμίζει την εκπροσώπηση της Παλαιστίνης από τη θέση του Κράτους σε εκείνη του Κράτους μη μέλους, όπως το Βατικανό, θα πρέπει να ψηφιστεί από περισσότερα από τα μισά από τα 194 κράτη μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα