Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

15:55 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο πλευρό της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε και από το βήμα του Βελίδειου Ιδρύματος ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση».

 Ταύτισε μάλιστα την αποτυχία της κυβέρνησης με την αποτυχία της Ελλάδας, για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «η αποτυχία θα είναι μια ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή, που

θα πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω». Έστρεψε δε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, υπογραμμίζοντας πως «αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να μείνουμε στο ευρώ, τότε προσωπικά και από τώρα, τους χαρίζω τις εκλογές». Σημείωσε πως «Εμείς θα κάνουμε -ανεξαρτήτως πολιτικού και προσωπικού κόστους- αυτό που έχουμε δεσμευθεί», για λόγους συνείδησης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εκτενή αναφορά έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης στις «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες», τις οποίες χαρακτήρισε «εξέλιξη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας», για να τονίσει ότι: «Ήδη αντιμετωπίζουμε ενστάσεις από ορισμένες πλευρές πέραν των ελληνικών συνόρων». Εξήγησε μάλιστα ότι «η σύσταση ζωνών μπορεί να μην έχει γεωγραφική μορφή και να αφορά συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας» και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «ΕΟΖ μπορούν να δώσουν ώθηση στη βάση της πραγματικής οικονομίας, αφενός σε σχέση με τις επενδύσεις, αφετέρου και σε σχέση με τις εξαγωγές».

Τώρα στο επίπεδο δράσεων, που έχει θέσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων συνοψίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

- Ενίσχυση της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην αγορά
- Αναθέρμανση της οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο με μεγάλα έργα, αλλά και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων που τονώνουν την οικονομία, μειώνουν τη γραφειοκρατία και κάνουν τη χώρα μας πιο ελκυστική για επενδύσεις
- Εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών
- Νοικοκύρεμα και τον εκσυγχρονισμό όλων των εποπτευόμενων από εμάς οργανισμών και επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόκρινε εκ νέου την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, τις αλλαγές στα Περιφερειακά Αεροδρόμια, την επανέναρξη των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων και την απλούστευση των αδειοδοτήσεων νέων επενδύσεων. Ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις μας για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με έμφαση σε μέτρα προώθησης της επιχειρηματικότητας και καταπολέμησης της ανεργίας. Ο Υπουργός τόνισε τα  έργα, που αριθμούν τα 181, στηρίζονται κατά το 1/3 στο ΕΣΠΑ, κατά το 1/3 στα διόδια και κατά το υπόλοιπο 1/3, στις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους. Διευκρίνισε ότι «το ΕΣΠΑ δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή», αλλά επείγει να καταλήξει το Υπουργείο σε μια συμφωνία με τους παραχωρησιούχους «και κατόπιν με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, α

Keywords
Τυχαία Θέματα