Ντεμπούτο για το νέο 5ευρω

09:00 2/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Το χαρτονόμισμα, θα έχει αλλαγμένη εμφάνιση κρατώντας ωστόσο τα κύρια χρώματα του, ενώ έχουν ενσωματωθεί στοιχεία, τα οποία θα δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό την παραχάραξη του. Με τη βοήθεια μικρών ανάγλυφων γραμμών στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.

Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.

Επίσης

απεικονίζει ένα αναθεωρημένο χάρτη της Ευρώπης, ο οποίος περιλαμβάνει την Μάλτα και την Κύπρο.

Το όνομα του νομίσματος σε λατινικούς χαρακτήρες (EURO), σε ελληνικούς χαρακτήρες (ΕΥΡΩ) και κυριλλικά στοιχεία (ΕΒΡΟ), λόγω της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.

-Τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε εννέα παραλλαγές που αντιστοιχούν στις ακόλουθες γλώσσες: ΒCE για γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ρουμανικά, ECB για τσέχικά, δανικά, ολλανδικά, αγγλικά, λετονικά, λιθουανικά, σλοβακικά, σλοβενικά, σουηδικά, ЕЦБ για τα βουλγαρικά, ΕΖΒ για τα γερμανικά, ΕΚΡ για εσθονικά και τα φινλανδικά, ΕΚΤ για τα ελληνικά, BCE για τα μαλτέζικα και ΕΒC για τα πολωνικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα