ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ 77% ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

Μαζικές ήταν οι προσαγωγές μεταναστών τις προηγούμενες ημέρες από τους δρόμους της Αθήνας. Ωστόσο μόνο ένα μικρό ποσοστό βρισκόταν παρανόμως στην Ελλάδα. Ελάχιστες οι συλλήψεις που αφορούν στο μικροέγκλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από την αρχή της επιχείρησης «σκούπα» έως χθες προσήχθησαν στα

αστυνομικά τμήματα 6.801 αλλοδαποί. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν χαρτιά 1.555, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Πρόκειται μόλις για το 23% του συνόλου των προσαγωγών.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα. 27 θα απελαθούν. Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες, από τις οποίες οι δέκα ήταν οροθετικές.

Φτωχά είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης όσον αφορά στη μικροεγκληματικότητα. Συνελήφθησαν δέκα άτομα για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και «παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες».

Οικονομικοί έλεγχοι

Ελέγχους διεξήγαγε και η Οικονομική Αστυνομία. Ελέγχθηκαν 103 καταστήματα, διαπιστώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις, κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές, έγιναν δύο συλλήψεις και εντοπίστηκαν δύο αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα