ΓΚΟΥΡΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Στην ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Άνχελ Γκουρία. Έστειλε όμως μήνυμα στην Αθήνα, ότι πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, σημείωσε ότι τα κράτη που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης πρέπει να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά

τους και να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα που έχουν απολέσει. «Η στήριξη της ΕΚΤ τους δίνει τον απαραίτητο χρόνο», υποστήριξε και στήριξε το σχέδιο αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα. «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ξεκάθαρα πώς η ΕΚΤ μπορεί να εκτονώσει την κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, μέσω των αγορών ομολόγων και εγώ υποστηρίζω αυτήν την πολιτική», ξεκαθάρισε. Όπως εκτίμησε, η ΕΚΤ έστειλε σήμα στους κερδοσκόπους ότι αν ποντάρουν ενάντια στο ευρώ θα χάσουν, γιατί είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει το κοινό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα