«Νοικοκυραίος» και ο Αλέξης

«Κι εμείς είμαστε νοικοκυραίοι», σημείωσε o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, τονίζοντας ότι «η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με την ιδεολογία της αριστεράς».

Αποδοκίμασε τον βουλευτή του κόμματος, Βασ. Διαμαντόπουλο λέγοντας πως: «Υπέπεσε στον πειρασμό να κάνει, σε τηλεοπτική εκπομπή, ανάλυση στο τι είναι ο αναρχικός. Ήταν παρακινδυνευμένη και άστοχη επιλογή. Αλλά, στήνονται επικοινωνιακές παγίδες, για να στρέφεται αλλού η προσοχή του λαού».

Απέδωσε τις δηλώσεις του βουλευτή στην απειρία του.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι οι επιθέσεις από τη Νέα Δημοκρατία περί καταλήψεων και «ανομίας» εντάσσονται σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και ένταση. «Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», ανέφερε και εξέφρασε την ανησυχία του για την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών έξω από σπίτια δημοσιογράφων, τα ξημερώματα.

Υποστήριξε πάντως ότι η στάση του κόμματος απέναντι στο Μνημόνιο δεν έχει αλλάξει, καθώς «οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες».

Προχώρησε σε αυτοκριτική για την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, καθώς παραδέχτηκε ότι διαψεύστηκε «η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής». Εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάψευση να είναι προσωρινή.

Υποστήριξε, εξάλλου, ότι σύντομα θα διαψευστούν οι ελπίδες για έξοδο από την κρίση που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη δημοσκοπική κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε στο χθεσινό «βαρόμετρο» της Public Issue, δήλωσε πως «όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα