ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΒΑΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡ

08:50 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Μέσω διαρροών υψηλόβαθμων στελεχών της, σε ό,τι αφορά στην κυβερνητική κρίση με αφορμή την επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας, φαίνεται να λέει πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση λόγω εφεδρείας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η επαναφορά του θέματος, μέσω δημοσίων δηλώσεων του Γιάννη Στουρνάρα, δημιούργησε σκηνικό κρίσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων,

αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξερχόμενος από την προχθεσινή σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την «κατηγορηματική διαφωνία» του και χαρακτήρισε την εφεδρεία «φιάσκο». Λίγο νωρίτερα, είχε εγκαλέσει τον υπουργό Οικονομικών, ενώπιον του Αντώνη Σαμαρά, επειδή «δεν είχαν συνεννοηθεί και έκανε δηλώσεις που αντιβαίνουν την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων». «Να μην κάνουμε συσκέψεις, αν είναι να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα κάθε φορά που θα κάνεις δηλώσεις», φέρεται ειπών ο Φώτης Κουβέλης, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών.

Ρίχνουν τους τόνους

Ωστόσο, ήδη από χθες, υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες, αλλά και συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ρίχνουν τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση για την εφεδρεία». Αν και, όπως λένε οι ίδιες πηγές, «η διαφωνία του Φώτη Κουβέλη παραμένει», διευκρινίζουν ότι εξαρτάται από τη μορφή της εφεδρείας το αν η ΔΗΜΑΡ θα αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση και θα δεχθεί να τη στηρίξει και στη Βουλή, ως κυβερνητικός εταίρος. Αυτή τη γραμμή, της καταρχήν αντίδρασης, αλλά επί της ουσίας αναμονής, κράτησε χθες, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος αφενός επισήμανε ότι η εφεδρεία «κατ’ ουσίαν είναι απόλυση», τη χαρακτήρισε ως ότι «είναι ένα μέτρο που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα» και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι «κατηγορηματικά αντίθετη». Ωστόσο, φρόντισε να διαμηνύσει ότι το κόμμα του δεν παίζει με τη σταθερότητα της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση επιβάλλεται να πάει μακριά, να διατηρηθεί η συνοχή της» και σημειώνοντας με νόημα: «εμείς δεν μπήκαμε σ’ αυτή την κυβέρνηση, ούτε για να την υπονομεύσουμε, ούτε για να κάνουμε αντιπολίτευση».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα