Νέος τρόπος είσπραξης εισφορών από 1η Δεκεμβρίου

16:02 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η καθιέρωση νέου τρόπου είσπραξης των εισφορών, ή για την ακρίβεια νέου τρόπου δήλωσης των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

Στόχος του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση 65 με 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, που αφορά 1.200.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 400.000 είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ και περίπου 800.000 είναι δικαιούχοι παροχών πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ). Το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου του 2013

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφα-λίσεων Παναγιώτης

Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιος Παπανικο¬λάου και Αθανάσιος Αθανασίου αντίστοιχα, ο διοικητής του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Το¬μέα (ΤΑΠΙΤ) Παύλος Παππάς, η γενική διε-υθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης Άρτεμις Δεδούλη και η πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής Ευφροσύνη Κουσκουνά.

Για γενναία μεταρρύθμιση έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι Μέσω αυτής της αλλαγής εφαρμόζεται κοινή διαδικασία δήλωσης των ασφαλιστικών εισφορών για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Κύρια και Επικουρικά, διευκολύνεται και απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των ασφαλιστικών εισφορών για όλες τις επιχειρήσεις μέσω μιας και μοναδικής διαδικασίας και δημιουργείται ενιαίος μηχανισμός καθολικής εποπτείας και ελέγχου υποβολής και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που αποτελεί πλέον το κοινό εργαλείο καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα