Ανοίγει η αυλαία του Eurobasket της Σλοβενίας

14:50 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Η διοργάνωση η οποία ξυπνάει τις πιο όμορφες αναμνήσεις στους Έλληνες φιλάθλους, και ιδιαίτερα στους φίλους του μπάσκετ, φιλοξενείται τούτο το φθινόπωρο στη Σλοβενία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αντρέα Τρινκέρι μετέχει στον 4ο όμιλο του τουρνουά με αντιπάλους (κατά σειρά) τη Σουηδία (4/9 18:45), τη Ρωσία (5/9, 22:00), την Τουρκία (7/9, 22:00), την Ιταλία (8/9, 18:45) και τη Φινλανδία (9/9, 15:30). Στις προηγούμενες 24 πρεμιέρες της στη διοργάνωση

η Εθνική Ελλάδος είχε πανηγυρίσει τη νίκη 14 φορές, ενώ ηττήθηκε 10.

Σύμφωνα με το φορμάτ της διοργάνωσης από κάθε όμιλο περνάνε στην επόμενη φάση οι τρεις πρώτες ομάδες. Από εκεί και πέρα σχηματίζονται δύο νέα γκρουπ με τα σταυρώματα του πρώτου με το δεύτερο όμιλο και του τρίτου με τον τέταρτο.

Το γκρουπ της Εθνικής λοιπόν σταυρώνει με αυτό της Ισπανίας πράγμα που σημαίνει ότι αν η ομάδα προχωρήσει μέχρι τα χιαστί νοκ-άουτ προημιτελικά παιχνίδια δεν θα αντιμετωπίσει την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στη δεύτερη φάση των ομίλων η κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τους αντιπάλους που προέρχονται από το γκρουπ στο οποίο δεν άνηκε στην πρώτη φάση.

Στα προημιτελικά τα πράγματα είναι απλούστερα. Στα παιχνίδια των μεταλλίων περνάνε οι νικητές των νοκ άουτ ενώ φυσικά νοκ άουτ είναι οι ημιτελικοί και οι τελικοί.

Ολα τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ τα δικαιώματα της διοργάνωσης αγόρασε και ο ΟΤΕ ΤV.

Keywords
Τυχαία Θέματα