Νέο venture capital fund από την Τράπεζα Πειραιώς

Τη δημιουργία ενός καινούργιου venture capital fund ολοκλήρωσε το Venture Capital & Private Equity (VC & PE) Group του ομίλου Πειραιώς.

Αποτελεί το τρίτο ενεργό, επενδυτικό fund που διαχειρίζεται ο όμιλος μέσω των θυγατρικών του VC & PE group,

Piraeus Equity Advisors, Piraeus Capital Management και Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Management.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το νέο fund ονομάζεται Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund («PJ Tech Catalyst»),  και  θα επενδύει μετοχικά σε νεοσύστατες καινοτομικές εταιρείες στον χώρο του Information Technolοgy Communications (ICT) στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τη νέα επιχειρηματικότητα σε ένα στρατηγικό τομέα για την χώρα.

To PJ Tech Catalyst δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, η οποία υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας χρήση Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών Ταμείων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, και τη Τράπεζα Πειραιώς.  Η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Ομίλου Πειραιώς  σαν επενδυτές στο PJ Tech Catalyst θα δημιουργήσει νέες θέσεις  εργασίας και  κυρίως θα συγκρατήσει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ώστε να σταματήσει η διαφυγή του  στο εξωτερικό. Συγχρόνως μέσω της προσπάθειας αυτής θα δημιουργηθούν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη χώρα μας, οι οποίες θα εξάγονται άμεσα στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα