ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Δεύτερο ηχηρό μήνυμα προς τους ξένους απέστειλε μέσα σε 24 ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στην χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά “βελάκια” σε έναν αδύναμο εταίρο, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος», είπε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματός του, κάνοντας λόγο για “ανιστόρητη στάση” σε σχέση με τις μεγάλες κρίσεις διαχρονικά.

Διεύρυνε

έτσι τον στόχο του από τα διεθνή ΜΜΕ στα οποία είχε αναφερθεί χθες, στους «φίλους μας στην Ευρωζώνη καιτ ους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς», παρατηρώντας παράλληλα ότι το κρίσιμο πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και η διασφάλιση της προοπτικής της, ζητώντας το βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης να μην μείνει μετέωρο.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησής του με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σημείωσε την ανταπόκριση στο αίτημά του για αλλαγή στις ρυθμίσεις του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και προανήγγειλε ολοκληρωμένη πρόταση της Ένωσης Τραπεζών στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια συνάντηση πάντως, έθεσε και το θέμα της προστασίας δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν πραγματική δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους.

Αναφορικά με την άλλη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ δεσμεύθηκε ότι στην αυριανή συνάντησή του με τους κ.κ.Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη θα μεταφέρει το αίτημά τους για μη περαιτέρω περικοπή των προϋπολογισμών των δήμων και παροχής περί των 2,7 δις ευρώ που δικαιούνται για να ανταποκριθούν στο κοινωνικό τους έργο.

Αίσθηση προκάλεσε τέλος η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στις έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνοντας ότι φεύγοντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, ζήτησε με νόημα «να εφαρμόζεται με αντικειμενικό τρόπο, ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η επίδοσή του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό ή μικροκομματικό κριτήριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα