ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΩ… TWITTER

Ενα επίμαχο σχόλιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter προκάλεσε τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στην απόφαση να αποκλείσει τη Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου εξαιτίας του αμφιλεγόμενου tweet της προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

H Eλληνίδα πρωταθλήτρια της Φενέρμπαχτσε είχε γράψει στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!», με αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις και τελικά τον αποκλεισμό της από τους Αγώνες. Η ίδια απολογήθηκε, τόνισε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να πέσει ο θόρυβος.

 Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΟΕ:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

 Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

Για το ζήτημα, η Βούλα Παπαχρήστου σχολίασε στον λογαριασμό της στο facebook: «Έχω να πω πως είμαι μόνο Αθλήτρια!!! Αυτοί που χρησιμοποιούν το όνομά μου για ρατσιστική ιδεολογία μάλλον ψάχνουν να γεμίσουν με κάποιο τρόπο τη φυλλάδα τους!!! Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για κάτι που μετέφερα ακούσια και δεν αντιπροσωπεύει σοβαρά τις απόψεις μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα