Νέο «λουτρό» αίματος στο Ιράκ

Στην περιφέρεια της πόλης Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. από την Βαγδάτη, σημειώθηκαν τρεις συντονισμένες επιθέσεις με στόχο μια συγκέντρωση πιστών σιιτών που είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και άλλοι 28 να τραυματιστούν, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές και στελέχη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Βόμβες εξερράγησαν με στόχο πιστούς που μετέβαιναν στην Καρμπάλα, 110 χλμ. νότια της Βαγδάτης, για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις για την Ασούρα, με την

οποία οι σιίτες τιμούν τον θάνατο του ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, τον 7ο αιώνα στην Καρμπάλα.

Σε άλλες περιοχές του Ιράκ σημειώθηκαν επιθέσεις με στόχο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στις οποίες βρήκαν το θάνατο 22 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία σκότωσε τρεις φερόμενους ως αντάρτες σε επιχείρησή της. Οι 11 εξ αυτών σκοτώθηκαν στο Τικρίτ, όπου ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδεύσει ένα όχημα μέσα σε ένα στρατόπεδο της αστυνομίας. Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης στην Φαλούτζα και στη Βαγδάτη.

Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, παρά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Πάνω από 5.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας από την αρχή της χρονιάς, περιλαμβανομένων 964 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα