ΝΕΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

07:40 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέες εντάσεις δημιουργεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για πιο ενεργή συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά στο μέλλον. Στελέχη διαφωνούν μεταξύ τους για το θέμα, ενώ την ίδια ώρα δεν κρύβονται αισθήματα δυσαρέσκειας για επιμέρους θέματα…

Σε μείζον πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

τείνει να εξελιχθεί η συζήτηση που γίνεται γύρω από το ενδεχόμενο ενεργότερης συμμετοχής του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, την ψήφιση των νέων μέτρων και τη συμφωνία που αναμένεται μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Την κατεύθυνση της Ιπποκράτους αποκάλυψε εμμέσως προ ημερών με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Συνταγματικά άλλωστε, προβλέπονται πολλών ειδών αλλαγές, από εκείνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ως την συμμετοχή των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση αντιπροέδρων, τον ανασχηματισμό κτλ. Οι απόψεις όμως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζονται.

Μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη, που εξαρχής είχε διαφωνήσει με την μεγάλη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε δηλώσεις του χθες ο Δημήτρης Ρέππας εμφανίστηκε επίσης αντίθετος προς αυτή την κατεύθυνση. «Η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει καμία προοπτική αν επικαλύπτεται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική», είπε. Ο ίδιος ζήτησε το κόμμα του να μιλήσει με την παραγωγική του βάση, για την οποία υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται πια στο ΠΑΣΟΚ, εννοώντας ότι έχει μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κακό να συζητούμε. Κόμμα που μιλάει αντιμνημονιακά είναι. Γιατί δηλαδή πρέπει να συνομιλούμε ως ΠΑΣΟΚ μόνο με μνημονιακούς;», αναρωτήθηκε, προκαλώντας νέο «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του, που έχει κηρύξει «πόλεμο» στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το κλίμα που άφησε η Ιπποκράτους κατά τη γνώμη του να δημιουργηθεί ότι τάχα ήταν τεχνητή η απουσία του από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει προσωπικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που είχε και τον κράτησαν αναγκαστικά εκτός Αθηνών. Το θέμα δεν αποκλείεται να βαθύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δύο ανδρών…

Keywords
Τυχαία Θέματα