ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

07:40 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Πάγος από Σαμαρά στο αίτημα Βενιζέλου για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν την έλευση της τρόικας. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρος της Ε.Κ.Τ. τοποθετούν τη συνάντηση στελέχη του Μαξίμου.

Ενοχλημένο εμφανίζεται το επιτελείο του Μαξίμου για τη χθεσινή κίνηση Βενιζέλου να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή σύσκεψης των τριών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση,

πριν την έλευση της τρόικας, με την παράλληλη δημοσιοποίηση της «όχλησης» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη μη ενημέρωσή του από τον Γ. Στουρνάρα για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Β. Σόιμπλε.

Το Μαξίμου απέφυγε να σηκώσει τους τόνους αλλά η δυσφορία ήταν εμφανής, καθώς θεωρείται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφανιστεί ως αυτός που καθορίζει σε καταλυτικό βαθμό το κυβερνητικό έργο. Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα, που δείχνουν  το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί περαιτέρω, αλλά και οι πρόσφατες αναφορές του στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου, Γ. Δατσέρη, για ενδεχόμενες κυβερνητικές αλλαγές που θα μπορούσαν, στην πορεία του χρόνου, να αφορούν και το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, συνδυάζονται στο Μαξίμου, που θεωρεί ότι ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να κερδίσει πολιτικό έδαφος είτε διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική γραμμή είτε επιχειρώντας να θέσει όρους.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση διαμηνύεται πώς οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ σε ισοδύναμα αποτελούν πομφολυγες, δεδομένου ότι τα στελέχη του αλλά και ο ίδιος ο Ευαγ. Βενιζέλος, ως πρώην υπουργός οικονομικών, έχουν πλήρη εικόνα για τη στάση της τρόικας και τα ελάχιστα περιθώρια ελιγμών που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.

Ο Αντ. Σαμαράς επιθυμεί να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων του κ. Στουρνάρα με την τρόικα, την προσεχή Κυριακή, αλλά και η δική του συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τις εξελίξεις. Αμέσως μετά και, πάντως πριν την παρουσίαση των μέτρων, θα υπάρξει πιθανά και νέα σύσκεψη μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, πριν την τελική δοκιμασία της έγκρισης του σχεδίου από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα