Νέα οργάνωση βλέπει η Αντιτρομοκρατική

Οι αστυνομικοί λένε ότι οι δύο άγνωστοι δράστες και η γυναίκα (κατά πάσα πιθανότητα) οδηγός του αυτοκινήτου διαφυγής, είναι άτομα άπειρα σε τρομοκρατικές επιθέσεις, γι αυτό και πραγματοποίησαν βιαστικά το χτύπημα μάλλον υπό τις οδηγίες έμπειρων προσώπων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ γνώριζαν πως ο κύκλος των οργανώσεων που είχαν δράσει τα τελευταία δέκα χρόνια, είχε ουσιαστικά κλείσει. Η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Σέχτα Επαναστατών έχουν σιγήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ο Επαναστατικός Αγώνας

έχει εξαρθρωθεί. Ωστόσο, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης τους τελευταίους οκτώ μήνες είναι καταζητούμενος, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του Πώλα Ρούπα αφέθησαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μηνού με περιοριστικούς όρους και έκτοτε καταζητούνται. Σε αυτό το τελευταίο περιστατικό εστιάζουν στην αστυνομία και εντείνουν τις έρευνές τους.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι το 2012 υπήρξε μια γενική ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλης, μέσα από την οποία εμφανίστηκαν νέα δεδομένα. Στην Υπηρεσία εκτιμούν ότι δημιουργήθηκε ένας νέος πυρήνας, ο οποίος ανέλαβε δράση λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των κινήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διαλύσει τις καταλήψεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια (βλέπε Βίλα Αμαλία).

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι πιθανότατα να υπάρξει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση ώστε να αφήσει την «υπογραφή» της. Το ότι έκαναν την επίθεση με όπλα και όχι με βόμβες τους δίνει το πλεονέκτημα να σχεδιάσουν σύντομα ένα ακόμη χτύπημα. Γι αυτό, υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο αναβάθμισης στη φύλαξη στόχων από την ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα