ΝΕΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πέντε μεταμοσχεύσεις καρδιάς, μέσα σε ένα μήνα, έχουν πραγματοποιηθεί στο Ωνάσειο. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η τελευταία κατά την οποία ένας 57χρονος έλαβε την καρδιά ενός 32χρονου.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Δώρα ζωής έλαβαν πέντε συνάνθρωποι μας, από πέντε οικογένειες που βρήκαν το κουράγιο, μέσα στη θλίψη τους, να προσφέρουν τις καρδιές των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν άδικα.

Η πέμπτη, μέσα σε ένα μήνα, μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο, στέφθηκε με επιτυχία. Λήπτης είναι ένας άνδρας 57 ετών, ο οποίος

έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια και υποστηριζόταν μηχανικά, από το Μάρτιο 2009, από όταν και βρισκόταν στη λίστα αναμονής. Δότης ήταν ένας νεαρός μόλις 32 ετών.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του 57χρονου εξελίσσεται ομαλά.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση καρδιάς σε μια 30χρονη, η οποία έλαβε το μόσχευμα από ένα αγόρι μόλις 16 ετών το οποίο κατέληξε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ασθενής, που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια λόγω βαλβιδοπάθειας και νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τον Ιανουάριο, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα