ΕΒΑΛΝΤ ΝΟΒΟΤΝΙ: «ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Για αρνητικές επιπτώσεις από ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να λάβουν τάχιστα πολιτική απόφαση για την διάσωση της χώρας.


Ο Έβαλντ Νοβότνι υπεραμύνθηκε της επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, διότι όπως υπογράμμισε «η χώρα έχει

βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια». Χαρακτήρισε μακροπρόθεσμη λύση τις μεταρρυθμίσεις, που αφορούν στο μη ικανοποιητικό φορολογικό σύστημα, στα προβλήματα με την αξιόπιστη λειτουργία ενός κτηματολογίου ή στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να τρέξουν γρήγορα «διότι στα μέσα Νοεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληρωμές». Ταύτισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με κατάρρευση της ευρωζώνης και κρίνει σκόπιμο «να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος», καθώς «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η χώρα δεν έχει κάνει ήδη πολλά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του ελλείμματος που μειώθηκε σημαντικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα