Νέα κόντρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Αντίθετα, προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο δεν θα περάσει…

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, για κάθε μίσθωση επαγγελματικού χώρου, ο ενοικιαστής απολάμβανε κάποιων ρυθμίσεων «προστασίας» του, όπως για παράδειγμα αυτή της μη εκδίωξής του από τον χώρο για 12 χρόνια. Ακόμα λοιπόν και αν μειωθεί ο χρόνος αυτός, κάτι που θα μπορούσε να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ, η πλήρης απελευθέρωση των όρων, βρίσκει το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου κάθετα αντίθετο.

Ενδεικτική

είναι η δήλωση του εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και της τρόικας με θέμα τις επαγγελματικές μισθώσεις. «Το υπουργείο θα πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί με την τρόικα», σημειώνει σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές ότι «η βίαιη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων –τουλάχιστον όπως αυτή περιγράφεται μέσα από διαρροές του υπουργείου- δεν γίνεται αποδεκτή».

Στη Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζουν ότι σε συνθήκες ασφυξίας της αγοράς και πρωτοφανούς ύφεσης για την χώρα, δεν χωρούν αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο ή και λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες και υπήρξαν η κινητήριος δύναμη της αγοράς επί δεκαετίες στο παρελθόν.

«Η εμμονή της τρόικας σε ψευτορυθμίσεις που απορυθμίζουν αντί να ρυθμίζουν την αγορά, δεν θα γίνει δεκτή», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης, δίνοντας και το στίγμα των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμούν ότι είναι στο χέρι του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, να διαπραγματευτεί σθεναρά με την τρόικα, προκειμένου να αντιληφθούν και οι δανειστές μας ότι πλέον χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην αγορά και όχι νέα αδιέξοδα που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεις, αποσαρθρώνοντας ακόμα περισσότερο την αγορά.

Ως εκ τούτου, θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μία νέα μίνι σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αντίστοιχη με εκείνη που σημειώθηκε στο παρελθόν με το ίδιο υπουργείο, καταφέρνοντας να μην περάσει η απελευθέρωση στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα