ΝΕΑ «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ

Επανεμφανίστηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, δίνοντας τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να δημιουργεί έναν νέο πόλο «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με την εξωκοινοβουλευτική αριστερή δύναμη ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στα

δημόσια πράγματα με δήλωσή του στην ιστοσελίδα real.gr, όπου επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Αλέκος Αλαβάνος, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει «Σχέδιο Β», ώστε η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη για την έξοδο από το ευρώ.
«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες, τα κόμματα, οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις τους έχουν επεξεργασθεί το “Σχέδιο Β” για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο σχέδιο. Αδιαφορούν και τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αν όμως η έξοδος από το ευρώ προκύψει αιφνιδιαστικά, με τον λαό σε πανικό, θα είναι μια νέα καταστροφή», σημείωσε χθες ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας: «Αν γίνει οργανωμένα (σ.σ. Η έξοδος από το ευρώ), με την ενημέρωση και τη στήριξη του λαού μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση».

Νέο μόρφωμα

Η επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου δεν αφορά μόνο στη χθεσινή δήλωσή του. Η οργάνωσή του, το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» (στο οποίο μετέχουν οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν και… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΔΕΑ, η ΚΕΔΑ και η ΚΟΕ) ξεδιπλώνει ήδη ένα σχέδιο έντονης πολιτικής κινητικότητας, με στόχο την αναδιάταξη του πεδίου στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς -και όχι μόνο.
Μάλιστα, το σαββατοκύριακο, το «Μέτωπο» διοργανώνει ημερίδα για το «Σχέδιο Β» στην ΑΣΟΕΕ, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη της χώρας. Οι ημερίδες θα αφορούν όλες την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, καθώς ο Αλέκος Αλαβάνος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, όπως εξάλλου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, άλλωστε, έχει αποκτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέκο Αλαβάνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει αύριο στην ημερίδα μαζί με το κορυφαίο στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτη Σωτήρη, ο οποίος επίσης τάσσεται -όπως και όλο το κόμμα του- υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αντιπολίτευση «εξ αριστερών»

Οι ημερίδες που ξεκινά το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής», αλλά και οι επαφές του Αλέκου Αλαβάνου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδεικνύουν τα νέα πολιτικά σχέδια του βετεράνου πολιτικού για δημιουργία ενός μορφώματος, «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ο κ. Αλαβάνος φέρεται να πιστεύει ακράδαντα ότι η Κουμουνδούρου, λόγω των κυβερνητικών φιλοδοξιών, ήδη πραγματοποιεί «δεξιά στροφή», αφήνοντας ζωτικό πολιτικό χώρο στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Έναν χώρο, ο οποίος δεν είναι… σταθερά προσηλωμένος στο ευρώ.
Οι κιν

Keywords
Τυχαία Θέματα