ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Επιστροφή φόρου από 200 έως 900 ευρώ θα λαμβάνουν  υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με τη ζώνη και τα τετραγωνικά μέτρα) οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή Δευτέρα . Ταυτόχρονα θα χορηγείται και ειδικό επίδομα σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Οι καταναλωτές θα προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης

από 1,35 έως 1,45 ευρώ το λίτρο. Όσοι δικαιούνται  επιστροφή του φόρου θα την λαμβάνουν εκ των υστέρων, μετά από κάθε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Η διαδικασία που θα εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

- Σε ειδική ηλεκτρονική σελίδα  που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις είσπραξης επιστροφών φόρου για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης για τις οποίες δικαιούνται να επιδοτηθούν. Οι αιτούντες  θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο τους, τη διεύθυνση τους, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο θα  γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών.

- Από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της κάθε αίτησης με τα απαιτούμενα στοιχεία, η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σε περίπτωση που θα διαπιστώνει ότι τα κριτήρια αυτά πληρούνται, θα δίνει εντολή για την καταβολή του σχετικού ποσού στον αιτούντα.

- Η επιστροφή φόρου θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Όσοι ενοικιάζουν ακίνητα και δικαιούνται επίδομα θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην γενική γραμματεία συμπληρώνοντας επιπλέον τρία ακόμη στοιχεία: τον ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες διαχειριστή, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας και τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά του. Τα στοιχεία που αφορούν στον ΑΦΜ του διαχειριστή και στον αριθμό παροχής του κοινόχρηστου ρεύματος θα πρέπει να αναγράφονται και στην απόδειξη λιανικής πώλησης που θα εκδίδει ο προμηθευτής του πετρελαίου.

Κριτήρια

Το επίδομα θα χορηγείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Το επίδομα δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

2. Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

3. Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9. Τα ανώτατα τετραγωνικά μέτρα επιδότησης ορίστηκαν σε 120. Δηλαδή για να λάβει κάποιος αποζημίωση που κατοικεί σε περιοχή της πρώτης ζώνης των 900 ευρώ, θα πρέπει να έχει διαμέρισμα ή μονοκατοικία 120 τετραγωνικά μέτρα. 4.  Θα υπάρχει

Keywords
Τυχαία Θέματα