ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΛΟΓΩ… ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Φωτιές άναψε μία συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ως βασικό στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς πάση θυσία και δηλώνει ότι «δε θα πετάξει τις ψήφους ανοχής ή στήριξης του Καμμένου».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην εν λόγω συνέντευξή του στο site

tvxs.gr, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στόχο να έρθει τουλάχιστον τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

Η συγκεκριμένη φράση του προέδρου του ΣΥΝ προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

Η Συγγρού, εξέδωσε non paper με τίτλο «έκλεισε η συμφωνία Καμμένου-Τσίπρα», στο οποίο κατηγορεί τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μυστική συνεννόηση και συμφωνία συνεργασίας μεταξύ τους. «Ο κ. Καμμένος έχει ομολογήσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά λέξη ότι «υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων. Και ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αποκάλυψε ότι και αυτός είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο. Οι μάσκες έπεσαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω non paper.

Αντίδραση Φώφης

Έντονη, όμως, ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με την εκπρόσωπο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά να δηλώνει: «O κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο «άλμα» και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. Άρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναμένεται στις επόμενες δημόσιες δηλώσεις του να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρέχοντας διευκρινίσεις για τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του που αποτέλεσε και την πέτρα του σκανδάλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα