«ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ;»

12:05 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα «The Economist» ζητά για άλλη μια φορά από την Άγκελα Μέρκελ να πάρει αποφάσεις γιατί ο χρόνος εξαντλείται και όλος ο πλανήτης είναι αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο με ένα (ακόμη) έξυπνο εξώφυλλο.

Το τάνκερ «Παγκόσμια Οικονομία» βουλιάζει στο βυθό, ενώ ο ναύτης ρωτά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αν μπορεί να βάλει ξεκινήσει τις μηχανές. Αυτό είναι το εξώφυλλο του «Economist» στο προσεχές τεύχος του.

«Είναι

τώρα στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών να αντιμετωπίσουν οριστικά και αποφασιστικά το θέμα του ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα. «Η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων εγγυάται την οικονομική τραγωδία», υπογραμμίζει.

Ο «Economist» λέει ότι έγιναν αρκετά λάθη τόσο από τις πλευρές των χωρών που έχουν οικονομικό πρόβλημα (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία) όσο και από των πιστωτών τους. Η ευρωπαϊκή εμμονή στην λιτότητα και τα πακέτα διάσωσης που αποδείχτηκαν ημίμετρα, η καθυστέρηση της τραπεζικής ενοποίησης, έφεραν το ευρώ ένα βήμα πριν από την καταστροφή με μεγάλες ευθύνες του Βερολίνου. Όλο και λιγότερο πιθανή φαίνεται η δυνατότητα της Γερμανίας να τη βγάλει καθαρή από την κρίση, υποστηρίζει αφενός η εφημερίδα και αφετέρου καταλήγει: «Κυρία Μέρκελ είναι στο χέρι σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα