ΜΟΝΤΙ – ΡΕΝ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:40 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κατηγορηματικός είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός όσον αφορά τη διατήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για δημοσιονομική πειθαρχία, με τον Όλι Ρεν να συμφωνεί και να ζητά κυβέρνηση συνασπισμού που να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας.

«Η μεγάλη δυσκολία στην εξασφάλιση της διακυβέρνησης της Ελλάδας, δεν πρόκειται να μειώσει τις αξιώσεις της Ευρώπης για την διατήρηση των δεσμεύσεων για δημοσιονομική πειθαρχία και τις προσπάθειες για ανάπτυξη», δήλωσε, ο Μάριο

Μόντι κατά τη διάρκεια συνάντησης για το μέλλον της ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παράλληλα ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην συνάντηση δήλωσε: «Σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, ελπίζουμε να συγκροτηθεί, στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση συνασπισμού που να σεβασθεί τις δεσμεύσεις της χώρας».

Σε ότι αφορά την δυνατότητα υιοθέτησης των ευρωομολόγων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μάριο Μόντι υπογράμμισε: «Τα θεωρώ αναγκαία. Είμαι βέβαιος ότι η Ένωση θα τα υιοθετήσει, όχι άμεσα, αλλά η στιγμή πλησιάζει όλο και περισσότερο».

Από την πλευρά του ο  Όλι Ρεν πρόσθεσε ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να γίνει μια σημαντική και σε βάθος συζήτηση τους επόμενους μήνες. Είναι μια παρτιτούρα που θα παίξουμε στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΟΝΤΙ – ΡΕΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα