Μέσω ΔΕΗ το χαράτσι

Κανονικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συνεχίσει να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών. Στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα θα ενσωματωθεί σε έξι μήνες το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη δημοσιοποίηση ότι ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου

για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου για την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, σημείωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ».

Η είσπραξη από τη ΔΕΗ θα συνεχίζεται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.

«Η επιμονή του κ. Στουρνάρα να εισπράττεται το «χαράτσι» για τα ακίνητα, μαζί με το ρεύμα, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οδηγούν σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση, μέσα στον πιο σκληρό για το λαό μας χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να της απαντήσουν, με πάλη και ανυπακοή, ότι το χαράτσι είναι παράνομο, γιατί είναι άδικο και πρέπει να καταργηθεί και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από την εφορία», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα