ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΟΝΟ 300 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεύτερη παραίτηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αυτή τη φορά του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Κώστα Μητρόπουλου ο οποίος ευθέως επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την απαξίωση του Ταμείου. Είχε προηγηθεί αυτή του προέδρου Ιωάννη Κουκιάδη.


Οι πληροφορίες για την επικείμενη παραίτηση είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από χθες και σήμερα ο κ. Μητρόπουλος, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και προς την τριτοκομματική κυβέρνηση επαλήθευσε τα χθεσινά σενάρια.

Στην επιστολή του ο κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις,

το 2012, είναι απίθανο να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ όταν το μνημόνιο προβλέπει ποσό που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Εκτιμά όμως ότι το  πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατά 90% αφορά σε πώληση δικαιωμάτων γης και παραχώρηση υποδομών.

«Η εφαρμογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσθετές επενδύσεις ύψους μεγαλυτέρου των 25 δισ. ευρώ στην περίοδο μέχρι το 2020, που με τη σειρά τους θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 3% ετησίως και θα προσθέσουν 150.000 νέες θέσεις εργασίας» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος.

Ωστόσο τονίζει ότι «προκειμένου οι αποκρατικοποιήσεις να επιταχυνθούν και να φέρουν το σχεδιαζόμενο αποτέλεσμα, θα πρέπει η κυβέρνηση να παράσχει δημόσια και στην πράξη την πλήρη στήριξή της στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, να διευκολύνει όλες τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ και να προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτές έχουν σχεδιασθεί. Έτσι, θα δοθεί στους επενδυτές το μήνυμα αξιοπιστίας, επαγγελματισμού και προσήλωσης στους στόχους, που αναζητούν, για να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Επιρρίπτει ευθύνες στη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία όπως λέει «δεν έδωσε τη στήριξη, που χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες το ΤΑΙΠΕΔ. Αντίθετα, με έμμεσο, αλλά συστηματικό τρόπο, μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του στα μάτια των πιθανών επενδυτών. Επιπλέον, δεν όρισε, μέχρι σήμερα, πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και, πράγματι, να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Αυτά είναι τα αίτια, σύμφωνα με τον ίδιο, που ωθείται σε παραίτηση.

«Στις συνθήκες αυτές, αδυνατώ πλέον να παίξω επαγγελματικά και αποτελεσματικά το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, που μου εμπιστεύτηκε η πολιτεία, τον Ιούλιο του 2011» καταλήγει και διευκρινίζει ότι για την πλήρη ενημέρωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και για να εξασφαλιστεί η συνέχεια διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, η παραίτησή του ισχύει από την 10η Αυγούστου 2012.

Επιστολή παραίτησης Μητρόπουλου

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα