Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα στέλνει ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Δημήτρης Χριστόφιας βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τον γενικό τίτλο «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα». Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μαζί με την

ένταξη της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης», για να προσθέσει: «Η Ελλάδα θα προχωρήσει, εφόσον έχουν περάσει από τη Βουλή το πακέτο και τα διάφορα άλλα μέτρα».

Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου θα καταφέρουν να βρουν τη διέξοδο και τον δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Δημήτρης Χριστόφιας εξήγησε: «Είναι η Τρόικα τώρα στην Κύπρο και συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα