Μια ανάσα διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Επενδυτής» στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% και συγκεντρώνει το 18,8% των ερωτώμενων, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18,7%.

Αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η Χρυσή Αυγή

με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,3%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Ωστόσο το 14,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 6,8%.

Με την αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27%, η ΝΔ 27,8, η Χρυσή Αυγή 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,7% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 5,7% και το ΚΚΕ 5,4 %

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η διεύρυνση της «αντικομματικής ψήφου» που αθροίζεται στο άλλο κόμμα, το λευκό , το άκυρο, το «κανένα κόμμα» και οι αναποφάσιστοι στο 37% έναντι 28,5 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να προηγείται με 46% θετικές γνώμες, ωστόσο το ποσοστό του έχει φθίνουσα τροχιά. Πτωτικά είναι τα ποσοστά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη, στο 60% βρίσκεται το ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η χώρα θα αντέξει και στο 62% πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.

Ενώ σε ερώτημα της δημοσκόπησης που αφορά στην προσέγγιση Σαμαρά-Μέρκελ, συγκεντρώνονται μεν οι περισσότερες θετικές γνώμες, 34%, αφήνοντας όμως αμήχανη ή αρνητική τη λοιπή κοινή γνώμη (ουδέτερη 31%, αρνητική κατά 30%).

Keywords
Τυχαία Θέματα