ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ …ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΑ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα υπό σχεδιασμό κυβερνητικά μέτρα, θα αποφασίσουν άμα τη επιστροφή τους στην Αθήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα κορυφαία στελέχη. Επί τάπητος θα βρεθεί και η «ανασύσταση» του κόμματος.

Ρητή εντολή στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι πίσω στις 20 Αυγούστου, έδωσε λίγο πριν αναχωρήσει

για διακοπές ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Αιτία, η ανάγκη το κόμμα να καθορίσει την στάση του απέναντι στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση και τα οποία δεν είναι ακόμα απολύτως σαφή. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει προς το παρόν στην ανάγκη «δίκαιης εξειδίκευσής» τους, καθώς φοβάται τυχόν κοινωνική αναταραχή από τον Σεπτέμβριο. Στην πραγματικότητα, όμως, το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται και από την στάση που θα τηρήσουν ίσως κάποιοι βουλευτές του, επιχειρώντας να αποκλείσει τυχόν «διαρροές» από την γραμμή που θα συμφωνηθεί, ενώ αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει στους κόλπους του και για το αν …θα αντέξει η Δημοκρατική Αριστερά και σύσσωμοι οι βουλευτές του Φώτη Κουβέλη.

Κατά τα λοιπά, επιστρέφοντας από διακοπές, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπο και με τη διαδικασία «ανασύστασής» του, όπου ήδη παρατηρούνται από στελέχη σημαντικές καθυστερήσεις. Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, στο κόμμα δεν έχουν ακόμα οριστεί οι περίφημοι «τομεάρχες», με την ανακοίνωση των ονομάτων τους να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας θα τεθεί επικεφαλής του Τομέα Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου, ενώ στην ίδια ομάδα –με ξεχωριστές πάντως αρμοδιότητες- θα συμπεριλαμβάνονται οι κ.κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρίστος Βερελής και Κώστας Καρτάλης. Συνεχίζοντας την προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν θα προβεί σε …αποκλεισμούς, ο κ.Βενιζέλος φέρεται διατεθειμένος να χρίσει επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού την στενή συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου, Αθηνά Δρέττα, ενώ τον Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων φέρεται να αναλαμβάνει ο Μανώλης Όθωνας, τον Τομέα Αυτοδιοίκησης ο πρώην υφυπουργός Φώτης Χατζημιχάλης και τον Τομέα Αγροτικής Πολιτικής ο Μιχάλης Τζελέπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα