ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ επιβάλλει, όταν υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης εξέτασης σε δημόσιο νοσοκομείο, να αναζητείται άλλο νοσοκομείο του ΕΣΥ για την υλοποίηση της. Διαφορετικά η δαπάνη της εξέτασης σε ιδιωτικό κέντρο θα βαρύνει το αρχικό νοσοκομείο.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τάξη στις δαπάνες των διαγνωστικών εξετάσεων επιχειρεί να βάλει με εγκύκλιο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, μετά και από σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας. Έτσι, πλέον

θα πρέπει πρώτα να αναζητείται άλλο δημόσιο νοσοκομείο για την κάλυψη οποιασδήποτε εξέτασης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο του ΕΣΥ στο οποίο απευθύνθηκε ή νοσηλεύεται ο ασθενής-ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ.

Στην περίπτωση που δε βρεθεί νοσοκομείο ή υπάρχει αδυναμία και αναγκαστικά πρέπει ο ασφαλισμένος να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα, τότε το κόστος θα υποχρεώνεται να το καταβάλλει το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην εγκύκλιο πως «δαπάνες για ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, η νοσηλεία των οποίων καλύπτεται με τιμολόγηση βάσει του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ) και οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός Νοσοκομείων και Κλινικών, θα βαρύνουν το Νοσοκομείο και τη Κλινική όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, καθώς αυτές συμπεριλαμβάνονται στο ΚΕΝ».

Keywords
Τυχαία Θέματα