ΣΤΟ 15% Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φοροεπιδρομή. Κρυφούς φόρους περιλαμβάνει το τελικό πακέτο που σφραγίστηκε χθες, από τους πολιτικούς αρχηγούς. δραματική αύξηση της φορολογίας σε τόκους καταθέσεως και οικογένειες με παιδιά. 

Με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος, το τελικό σχέδιο προβλέπει μεταξύ όλων των άλλων δραματική αύξηση της φορολογίας σε τόκους καταθέσεων και οικογένειες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν χθες και ήδη παρουσιάζονται στους εκπροσώπους των δανειστών, με αιχμή την επίσημη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας, περιλαμβάνουν επίσης:

-Αύξηση  φορολόγησης στους

τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα.

-Εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης με αυτόν του υγραερίου κίνησης.

-Αύξηση της φορολόγησης του καπνού.

-Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ εστίασης αλλά με αντιστάθμισμα την καθιέρωση τέλους το οποίο θα καταβάλλουν τα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.

-Φορολόγηση έως 4% στα VLT του ΟΠΑΠ.

-Κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν τέκνα

-Κατάργηση ανώτατων φορολογικών και ενιαίος συντελεστής (αντί των υφιστάμενων 26 – 45%) ίσος με 35% στην φορολογία εισοδήματος.

-Μείωση ΦΠΑ αγροτών στο 6%.

-Αύξηση του ορίου των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι.

-Ιδιαίτερα μνεία θα υπάρξει για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι θα ενταχθούν στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα