Μείωση 12 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει σχέδιο για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15-20%.

Εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία, η τελική τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης το φθινόπωρο θα μειωθεί στο 1,18 ευρώ το λίτρο από 1,40 που ήταν τον Οκτώβριο του 2013. Στέλεχος

του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η μείωση του ΕΦΚ θα αφορά όλους (αγρότες και νοικοκυριά), ωστόσο υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «εάν έχουμε αναστολές σε άλλα θέματα δυσκολεύει η διαπραγμάτευση για φόρους», επισημαίνοντας ότι θα δυσκολέψει η διαπραγμάτευση από αποστασιοποίηση υπουργών με τα συμφωνηθέντα.

Στην περίπτωση που μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ισχύουν και πάλι δύο διαφορετικοί συντελεστές στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 26,5 λεπτά το λίτρο και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης θα παραμείνει στα 33 λεπτά το λίτρο. Αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση του λαθρεμπορίου σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα