ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ… ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Πυρ και μανία ο Πρόεδρος της Βουλής που ανακοίνωσε πώς θα απέχει από την έδρα έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σχέδιο αποσταθεροποίησης βλέπουν Μαξίμου και αρχηγοί.

Στην απόφαση να απέχει από… την έδρα του Προέδρου έως ότου εκδοθεί το πόρισμα για την υπόθεση που έφερε στο προσκήνιο η Real News

του Νικ. Χατζηνικολάου ανακοίνωσε χθες στους αντιπροέδρους της Βουλής ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

Ο κ. Μεϊμαράκης – που άφηνε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Βουλής – φέρεται να είχε συνομιλίες όχι μόνον με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης (Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη) αλλά και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων τους ενημέρωσε για τη στάση που θα κρατήσει έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Κατά πληροφορίες, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απέρριψαν το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου της Βουλής και φέρονται να αναγνωρίζουν ύποπτες σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα αλλά και κίνδυνο αποσταθεροποίησης ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων για τα νέα οικονομικά μέτρα. Σε συνομιλητές του, ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο παρεκτροπών κατά τη συζήτηση του νέου πακέτου μέτρων, όταν και ο ίδιος – υπό το βάρος των κατηγοριών – θα εμφανίζονταν πολιτικά αδύναμος να διαχειρισθεί τη διαδικασία.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αρνείται με ένταση κάθε εμπλοκή στην υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων (το ίδιο και οι Μιχ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης που επίσης καταγγέλλονται) και ζήτησε από τον κ. Τέντε την επιτάχυνση της διερεύνησης της υπόθεσης προκειμένου να πέσει άπλετο φως. «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια», ανέφερε.
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνο το «κτύπημα» που επιχειρήθηκε εναντίον του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα και εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι το δημοσίευμα δεν φιλοξενήθηκε σε κάποιο περιφερειακό μέσο αλλά σε εβδομαδιαία εφημερίδα, ο εκδότης της οποίας θεωρείται «εντός συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα