Με πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ το ντεμπούτο Κουτσούμπα

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί που ήταν επί Χούντας το «κολαστήριο» της ΕΑΤ-ΕΣΑ, σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τη χθεσινή «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «εξωραϊσμό της Ε.Ε.» και τον κατηγόρησε ότι «εξαπατά το λαό όταν τον καλεί να στηρίξει μία κυβέρνηση εντός των τειχών

της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα». Μάλιστα, χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ανταγωνίζεται με την κυβέρνηση για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων και ότι θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα». Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματευτικές ικανότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «ψευτολεονταρισμούς», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό». «Αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δικτατορία των μονοπωλίων»

Κατά τα λοιπά, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ διακήρυξε το γενικό «παρών» του ΚΚΕ σε «φάσεις ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες στιγμές για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει το ΚΚΕ «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες». Αναφερόμενος στην μακρόχρονη περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από το 1974 ως σήμερα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν μπορεί να κρύβει το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της σημερινής εξουσίας, που είναι η δικτατορία των μονοπωλίων», ενώ διαπίστωσε ότι «σήμερα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, έτσι όπως την γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά έχει τελειώσει». «Είναι ήδη έτοιμοι τέτοιοι ευρωενωσιακοί νόμοι και μηχανισμοί, προετοιμάζονται νόμοι για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ στρώνεται το έδαφος για περιορισμούς στη δράση και λειτουργία των κομμάτων, με το διαχωρισμό τους σε κόμματα «εντός και εκτός του συνταγματικού τόξου», με επεμβάσεις στα εσωτερικά των κομμάτων και στόχο το ΚΚΕ», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα