Με «Προοδευτικό Φόρουμ» στην Αθήνα, το ποδαρικό του 2014

Τη διοργάνωση «Προοδευτικού Φόρουμ» στην Αθήνα, με την έναρξη κιόλας του νέου έτους. Για την ακρίβεια, οι προαναφερθέντες πολιτικοί σχηματισμοί, διοργανώνουν ανοιχτή διημερίδα πολιτικού διαλόγου στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2014 στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι όλοι στην πρόσκληση που είχε απευθύνει η κίνηση «Μπροστά» στα μέσα Ιουλίου.

Ως στόχο του «Προοδευτικού Φόρουμ» προσδιορίζουν

την δημιουργία «γέφυρας συναντίληψης» μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο, που εκτείνεται από την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο Κέντρο και την πολιτική οικολογία. Τονίζουν πάντως, προς αποφυγίν παρεξηγήσεων, ότι φιλοδοξία τους δεν είναι να ιδρύσουν νέο κόμμα, αλλά να προτείνουν νέες λύσεις, αναζητώντας βεβαίως παράλληλα πιθανές ιδεολογικές και προγραμματικές συγκλήσεις …

Στο Φόρουμ, άλλωστε, προβλέπονται πέντε βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης, άκρως ενδιαφέρουσες όλες τους : Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου και Κοινωνία των Πολιτών. Οι εισηγητές σε αυτές, θα απαντούν σε στοχευμένες ερωτήσεις και θα συζητούν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες ή θα συμμετέχουν μέσω του διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα