Με «μισή καρδιά» ο Λοβέρδος στο Παιδείας

20:26 9/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Έπειτα από τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας και κατόπιν στο υπουργείο Υγείας, επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου , ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, στη θέση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η συμμετοχή

του στη νέα κυβέρνηση εκτιμάται ότι είχε από καιρό δρομολογηθεί και λόγω ικανοτήτων , αλλά και εξ΄αιτίας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.

Η ένταξη του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» στην «Ελιά» και η αμέριστη στήριξή της καθ’όλη τη προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών , ενέτεινε ότι από καιρό ψιθυριζόταν στη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο ανασχηματισμός απλώς το επιβεβαίωσε.

Βεβαίως , αν και αρχικά θεωρείτο ότι προοριζόταν για παραγωγικό υπουργείο, όπως το Ανάπτυξης ή της Αγροτικής Ανάπτυξης , ο κ. Λοβέρδος ανάλαβε τελικά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας. Όχι , ασφαλώς , δίχως να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο πόστο.

Αν και δημοσίως δεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του , κρίνεται πως διατύπωσε το σκεπτικισμό και τις διαφωνίες του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι επαφές μεταξύ τους , οι οποίες ξεκίνησαν από το πρωί και συνεχίστηκαν με προσωπικό τετατέτ των δυο ανδρών από τις 3 μέχρι τις 5:40 το απόγευμα πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από χίλια κύματα έως ότου πεισθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να δεχθεί να αναλάβει της θέση του πολιτικού επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας.

Κύκλοι της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» θεωρούν , τουλάχιστον , ακατανόητη, αν όχι υπαναχώρηση, την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να «ανταλλάξει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , στο οποίο προΐστατο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης -προσωπική επιλογή του κ. Βενιζέλου – με εκείνο του Παιδείας.

Εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο υπουργείο εντάσσεται στη «διακεκαυμένη ζώνη» ως προς τις κυβερνητικές δράσεις, και ενώ θεωρούν την επιλογή Λοβέρδου ιδανική δεδομένης της κοινωνικής ευαισθησίας και της διεκδικητικής μαχητικότητάς του , κρίνουν τουλάχιστον ως σπατάλη των δεδομένων προσόντων ενός προσώπου της Κεντροαριστεράς σε μη παραγωγικό υπουργείο, που τόσο ανάγκη δημιουργικών δράσεων έχει για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα