Tι είπε ο Ντινόπουλος όταν τον κάλεσε ο Σαμαράς!

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ανασχηματισμού ήταν αυτή του Αργύρη Ντινόπουλου, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το όνομα του Ντινόπουλου δεν είχε ακουστεί καθόλου τις προηγούμενες ημέρες και τελικά μπήκε για πρώτη φορά στην κυβέρνηση και μάλιστα στην θέση ενός πολύ κομβικού υπουργείου.

Η υπουργοποίηση του έχει ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς πρόκεται για τον υπουργό που πιθανότατα θα πάει την χώρα σε εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς

, ήθελε να είναι από τα σπλάχνα της παράταξης.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Αργύρης Ντινόπουλος λέει την ίδια φράση-σύνθημα στον εαυτό του: «Το θέλω γιατί είναι δύσκολο!»

Το 2002 άφησε τη δημοσιογραφία για να διεκδικήσει το Δήμο Βριλησσίων απέναντι σε δήμαρχο ΠΑΣΟΚ και δύο αντάρτες της ΝΔ. Κέρδισε, στον δεύτερο γύρο, με 137 ψήφους διαφορά.

Το 2006 και ενώ οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν σίγουρη επανεκλογή του στο δήμο, τον κάλεσε ο Κ. Καραμανλής για να δώσει τη μάχη της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς: «Δέχομαι γιατί είναι δύσκολο», απάντησε. Έχασε από την Φώφη Γεννηματά αφού για λίγες ψήφους η εκλογική αναμέτρηση δεν κρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Το 2007 επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη φράση-σύνθημα κατεβαίνοντας υποψήφιος βουλευτής στη Β΄Αθηνών. Εξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012.

Και σήμερα ήταν η τέταρτη φορά που, όταν κλήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών είε ξανά: «Το θέλω γιατί είναι δύσκολο!»

Keywords
Τυχαία Θέματα