«Ματωμένη» νύχτα στη Δαμασκό

10:02 5/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση: «Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων».

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα η έκρηξη στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού, έπληξε στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και το ερευνητικό κέντρο.

Αντίστοιχα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογράμμισε ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την

ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».

Η συγκεκριμένη επίθεση έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες αφότου επίσημες αμερικανικές πηγές είχαν αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση στο εσωτερικό της Συρίας προοριζόταν για τη λιβανέζικη ομάδα ανταρτών, Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στη Συρία είχε στόχο τους πυραύλους που το Ιράν έχει προμηθεύσει την Χεζμπολάχ, δήλωσε πηγή δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίθεση. “Δεν σχολιάζουμε αυτές τις πληροφορίες αυτές”, τόνισε εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων.

Δηλώσεις Ομπάμα

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν σχολίασε το κατά πόσο οι εναέριες επιθέσεις έλαβαν χώρα, αλλά δήλωσε ότι το Ισραήλ κατέχει το δικαίωμα να αμυνθεί κατά της μεταφοράς προηγμένων όπλων στη Χεζμπολάχ.

«Αυτό που έχω πει στο παρελθόν και εξακολουθώ να πιστεύω είναι ότι οι Ισραηλινοί δικαιολογημένα πρέπει να αμύνονται κατά της μεταφοράς εξελιγμένων όπλων προς τη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα