Ομπάμα: Αναγκαία η περιφερειακή ολοκλήρωση της Κεντρικής Αμερικής

02:08 5/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας σε επιχειρηματίες της χώρας, στο πλαίσιο μιας μικρής περιοδείας του στην κεντρική Αμερική, κατά την διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε επίσης το Μεξικό ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι «Η ασφάλεια είναι σημαντική, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια ισχυρή οικονομία όταν οι άνθρωποι νοιώθουν ανασφάλεια. (Αλλά) δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την κρίσιμη σημασία που έχει το εμπόριο και το επιχειρείν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε την κεντρική Αμερική ως σύνολο, όπως έκανε και στο Μεξικό, να επιταχύνει τη συνεργασία

προκειμένου να ανταγωνιστεί με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Εάν δεν προχωρήσουμε σε πιο αποτελεσματική ολοκλήρωση στο δικό μας ημισφαίριο (. . .) θα μείνουμε πίσω από άλλες περιοχές του κόσμου», επισήμανε για να συμπληρώσει ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε, εάν συνεργαστούμε αποτελεσματικά», σημείωσε.

Πλάι στην Κοσταρικανή πρόεδρο Λάουρα Τσιντσίγια, ο Ομπάμα αναφέρθηκε σε παράγοντες που θεωρεί κλειδιά για την βελτίωση της συνεργασίας και της ανταγωνιστικότητας, ιδιαίτερα την βελτίωση των ρυθμιστικών κανόνων και την δημιουργία κορυφαίων εκπαιδευτικών συστημάτων. «Αν τα πάτε καλά, θα πάμε κι εμείς καλύτερα», είπε στο ακροατήριό του.

«Για να έχουμε επιτυχία, πρέπει να εμβαθύνουμε την (περιφερειακή) ολοκλήρωση», επέμεινε. Σε αυτή, υπογράμμισε, δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά «οι άνθρωποι (και) οι επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα