ΜΑΛΙ: ΟΙ ΗΠΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΑΝΟΓΚΟ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον αξιωματικό που ηγήθηκε τον Μάρτιο του στρατιωτικού πραξικοπήματος στο Μαλί, να παραμερίσει, επιτρέποντας την πλήρη επιστροφή στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας.


Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ηγέτες του πραξικοπήματος υπονόμευσαν τη δημοκρατία και στέρησαν από το κράτος αυτό της δυτικής Αφρικής τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στο βόρειο Μαλί.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σταθερή δημοκρατική κυβέρνηση στο Μαλί για να μπορέσει να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις στην οικονομία, την κοινωνία

και την ασφάλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η χούντα παρέδωσε τον Απρίλιο την εξουσία σε ένα μεταβατικό πρόεδρο, τον Ντιονκούντα Τραορέ, όμως η σχετική συμφωνία λήγει στο τέλος του μήνα. Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, ο οποίος ηγήθηκε του πραξικοπήματος, θέλει να πάρει πίσω την εξουσία μετά τη λήξη της 40ήμερης θητείας του Τραορέ, δήλωσαν συνεργάτες του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι θα διατηρήσει τις κυρώσεις του κατά του Σανόγκο, των υπολοίπων ηγετών του πραξικοπήματος και της κυβέρνησης του Μαλί, μέχρις ότου παραιτηθούν οι στρατιωτικοί και αποκατασταθεί η δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
mali sanogko
Τυχαία Θέματα