Μάχη Παπούλια – Μιχαλολιάκου

07:40 2/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Πέρασε στα ψιλά, εξαιτίας και των ημερών, ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τα έβαλε μόνον με τη… φοροδιαφυγή στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αλλά και με τη Χρυσή Αυγή. Όχι ευθέως αλλά σαφώς. «Αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία

και πανανθρώπινα ιδανικά.Το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό παρόν δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων» ανέφερε ο Πρόεδρος σε απόσπασμα του μηνύματός του που λίγοι άκουσαν και ακόμη λιγότεροι αντελήφθησαν.

Όχι όμως και η Χρυσή Αυγή που αντέδρασε με ένταση και χθες απέφυγε να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Η αλήθεια είναι ότι η Οργάνωση του Νικ. Μιχαλολιάκου αναζητούσε αφορμή για να μην παραστεί, προκειμένου ο… «πρόεδρος καθαρά χέρια» να μην αναγκαστεί να φωτογραφηθεί με όλους όσους κατακεραυνώνει. Και η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας προσέφερε την αφορμή προκειμένου η Χρυσή Αυγή να κάνει μία ακόμη άσκηση… αντίστασης και φθηνής προπαγάνδας: «Για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δε φταίει ο… φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην «ευγενή τάξη» των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ’ επίφαση δημοκρατίας. Λέμε «κατ’ επίφαση δημοκρατία», διότι κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι η νομοθετική εξουσία να νομοθετεί υπέρ της οικονομικής καταστροφής των χαμηλών κοινωνικά στρωμάτων και παράλληλα να προστατεύει ως κόρη οφθαλμού τα δικά της τεράστια κέρδη και προνόμια. Για τους παραπάνω λόγους η Χρυσή Αυγή δεν παρέστη σήμερα στην τελετή του κ. Παπούλια και αρνείται οποιαδήποτε “κοινωνική συναναστροφή” με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα