Μ. Κοππά: Λάθη, παραλείψεις και εμμονές για την ονομασία της ΠΓΔΜ

11:21 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

«Λάθη, παραλείψεις και εμμονές χαρακτήρισαν τη τριαντάχρονη ιστορία της διαφοράς για το όνομα με την ΠΓΔΜ. Είναι σαφές ότι το καθεστώς Γκρουέφσκι δεν επιθυμεί λύση. Η Ελλάδα διένυσε τεράστια απόσταση από την αρχή της δεκαετίας του 90. Δυστυχώς, η ΠΓΔΜ απομακρύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ από μια κοινά αποδεκτή

λύση». Tα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ευρωβουλευτής του ΠAΣOK Μαριλένα Kοππά στην Ολομέλεια του ΕK στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ.

Aκολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση για τα Σκόπια:

«Η τριαντάχρονη ιστορία της διαφοράς για το όνομα χαρακτηρίζεται από λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, εμμονές. Και αυτό αφορά τις δύο πλευρές. Σε ότι αφορά τη χώρα μου θα μπορούσα να αναφέρω, τη μη αποδοχή καλών διεθνών προτάσεων, όπως το Nova Makedonija, στην αρχή της δεκαετίας του 90, το εμπάργκο εναντίον της γειτονικής χώρας, τις αμετροεπείς και εσφαλμένες θριαμβολογίες μετά το αποτέλεσμα του Βουκουρεστίου. Όμως, η χώρα με την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009 προσπάθησε, με εντιμότητα και ειλικρίνεια να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου. Δυστυχώς όμως, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν είχαμε συνομιλητή.

Ο κ Γκρουέφσκι οχυρωμένος πίσω από τον εθνικισμό του, την αρχαιολατρεία του και την εργαλειοποίηση της ιστορίας κρατάει τη χώρα του όμηρο των εμμονών και συμφερόντων του. Είναι σαφές ότι το καθεστώς Γκρουέφσκι δεν επιθυμεί λύση. Η Ελλάδα διένυσε τεράστια απόσταση από την αρχή της δεκαετίας του 90. Δυστυχώς, η ΠΓΔΜ απομακρύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ από μια κοινά αποδεκτή λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα